Hjem / Bedrifter / Finnfjord AS

Finnfjord AS

Finnfjord har med sin satsning på energigjenvinning blitt verdens mest energieffektive smelteverk.Investeringen på totalt 800 millioner kroner er nå fullført, og anlegget er satt i drift. Kapasiteten på anlegget er opp til 340 GWh elektrisk kraft. Dette vil redusere energiforbruket i ferrosilisiumprosessen med ca. 40%

Finnfjord AS 2 - fabrikk

Finnfjord AS har tre smelteovner med en samlet produksjonskapasitet på 100.000 tonn ferrosilisium i året - hvilket gjør oss til en av verdens 10 største produksjonenheter for ferrosilisium.

Finnfjord omsatte i 2010 for ca. 800 millioner kroner, og har 125 ansatte.

PRODUKTER:

FERROSILISIUM: Finnfjord produserer årlig ca 100 000 tonn ferrosilisium, en legering med utgangspunkt i kvarts, jernmalm, kull og koks.Vårt produkt er med på å gi stål eller støpejern dets ønskede egenskaper.

SILIKA: Silikastøvet har med moderne renseteknologi blitt en ressurs med stadig nye anvendelses-områder. Vårt produkt brukes bla som tilsats i betong, erstatning for asbest i bygningsplater, i kosmetikk og i kontaktlinser.

KRAFT: Finnfjord ble fra november 2012 en betydelig kraftprodusent, med en produksjon på ca. 340 GWh miljøvennlig elektrisk kraft. 

Finnsnes-turbin 2

Her er en av Norges største dampturbiner som produserer strøm tilsvarende forbruket til 22.000 husstander.

KONTAKT: 

Finnfjord AS ligger rett utenfor Finnsnes i Lenvik kommune
 

Postadresse: 
Postboks 13 
9305 Finnsnes 
Telefon: 77 87 05 00 
Telefax: 77 87 05 01 

E-post: firmapost@finnfjord.no

Nettportal: http://www.finnfjord.no

Allskog og SalMar Nord nye leietakere i industriparken

Finnsnes Industripark får stadig flere leietakere.  Allskog og SalMar Nord AS har høsten 2014 inngått langsiktig leieavtale med Lenvik Havn. Og TP Maskin AS har lokaler til leie i havneområdet.