Hjem / Nyheter / Næringspris for forskning på mikroalger

Næringspris for forskning på mikroalger

Finnfjord AS og Universitet i Tromsø er i gang med et spennende forskningsprosjekt som omhandler rensing av CO2 fra smelteverket ved hjelp av mikroalger. Troms fylkeskommune har løftet fram denne satsingen ved å gi Lenvik kommune næringsprisen for 2014. Prisen er på 500.000 kr.

Prosjektet innebærer risiko, men lykkes man kan forskningsprosjektet løse et betydelig miljøproblem.

På hjemmesiden til Finnfjord står følgende å lese:

"Prosjektet er «ekte nord-norsk»! Det tar utgangspunkt i det faktum at mørketiden har gjort noen alger til perfekte «CO2-agenter». Normalt behøver alger lys for å leve, men siden mørketiden varer så lenge, har de algene som prosjektet tenker på, utviklet egenskaper for å overleve mørketiden. Når det er lys tar de veldig effektivt opp CO2 - noe som er bra i et renseanlegg. Algene produserer lipid - olje - som de bruker for å overleve mørketiden. Og det er den oljen vi kan bruke til biofuel og oppdrettsfôr, heter det i begrunnelsen fra fylkesråd for næring, kultur og helse i Troms, Line Miriam Sandberg (FrP)".

Les mer på hjemmesiden til Finnfjord

- Jeg er imponert over den spennende og fremtidsrettede satsingen som Finnfjord AS og Universitet i Tromsø har etablert, og jeg er svært stolt over at Troms fylkeskommune løfter fram denne satsingen ved å gi Lenvik kommune næringsprisen for 2014, sier ordfører Geir-Inge Sivertsen i Lenvik.

Les mer på hjemmesiden til Lenvik kommune

Næringspris Lenvik k 2014

Ordfører Geir-Inge Sivertsen i Lenvik, fylkesråd for næring, kultur og helse, Line Miriam Sandberg, og administrernde direktør Geir-Henning Wintervoll ved Finnfjord AS.

Allskog og SalMar Nord nye leietakere i industriparken

Finnsnes Industripark får stadig flere leietakere.  Allskog og SalMar Nord AS har høsten 2014 inngått langsiktig leieavtale med Lenvik Havn. Og TP Maskin AS har lokaler til leie i havneområdet.