Hjem / Nyheter / Oppsummering fra Leverandørseminar

Oppsummering fra Leverandørseminar

Den 30. november ble det gjennomført et leverandørseminar på Finnsnes.

IMG_0074.1

Omvisning på Finnfjord AS

Seminaret trakk rundt 50 deltagere fra Mo i Rana i sør til Tromsø i nord. Deltagerne representerte leverandørindustrien, Innovasjon Norge, Norges Forskningsråd, Lenvik kommune og Troms fylkeskommune.

Målet med seminaret var å synliggjøre markedsmulighetene i og rundt Finnfjord AS, samt løfte fram Finnsnes industripark som et attraktivt etableringssted for lønnsom og miljøfokusert industrivirksomhet.

Seminaret startet med en orientering om «månelandingsprosjektet» fra Finnfjord AS ved adm.dir Geir Henning Wintervoll. Deretter snakket Bror Yngve Rahm, Norsk Industri, om bedriftssamarbeid i klynger, før Frode Alfheim fra Industri Energi fortalte om hva som kjennetegner attraktive arbeidsplasser og hvordan rekruttere de kloke hodene. Meget interessant og spennende. Før lunsj var det omvisning på industriområdet i Finnfjord – hvor vi fikk komme ned på smelteverket og sett på utbyggingsprosjektet.

Etter lunsj var det en bolk med orientering om Finnsnes industripark med avtroppende prosjektleder Knyt Nystrand og påtroppende prosjektleder Hege Vigstad. Ordfører i Lenvik, Geir-Inge Sivertsen, snakket om hvordan det er å etablere seg i Lenvik kommune. Siste bolk på seminaret var tre innlegg av leverandører til Finnfjord AS, hvor de fortalte om hvilke erfaringer de har rundt samarbeid med bedriften.

Tilbakemeldingene etter seminaret var veldig bra, og mange ytret ønske om et årlig arrangement av denne typen.

Allskog og SalMar Nord nye leietakere i industriparken

Finnsnes Industripark får stadig flere leietakere.  Allskog og SalMar Nord AS har høsten 2014 inngått langsiktig leieavtale med Lenvik Havn. Og TP Maskin AS har lokaler til leie i havneområdet.