Hjem / Nyheter / Oppsummering fra Leverandørseminar 2012

Oppsummering fra Leverandørseminar 2012

Et 40 talls bedrifter fra leverandørindustri, kommuner, politikere og innovasjonsmiljø deltok på årets Leverandørseminar.

Geir-Henning

Adm. Dir Geir-Henning Wintervoll, Finnfjord AS

Innledere var bl.a Adm. Dir Geir-Henning Wintervoll som ga den nyeste statusoppdateringen på "Månelandingen": I dag blir den første strømmen produsert fra energigjenvinningsanlegget!

Ronny Valjord fra Norsk Energi bekreftet i sitt foredrag at det satsingsområder som Finnsnes Industripark har utpekt sammenfaller med fremtidig behov innen miljøvennlig energiprodksjon.

P1000547

Produksjonssjef Erlen Olsen, Finnfjord AS

Omvisningen på smelteverket ble guidet av produksjonssjef Erlen Olsen. I år ble det busstur på området - noe deltakerne var meget fornøyd med.

P1000554 (2)

Trond Slettbakk, Kunnskapsparken og Nord Børre Lien, Finnfjord AS

I andre bolk av seminaret innledet Fylkesråd for plan og næring Kari Anne Opsahl med Troms Fylkeskommunes strategi for petroleumsvirksomhet i nord. Hennes viktigste budskap: Troms Fylkeskommune satser - det er nå toget går!

Jørgen Bratting fra Kunnskapsparken Nord ga en god redegjøring for den aktivitet som er planlagt i nord. Hvorpå Roald Johansen, industrikoordinator i Statoil, fulgte opp med mer konkrete aktiviteter.

Til slutt fikk deltakerne presentert det store spektret av muligheter for leverandørindustrien mot petroleumsvirksomheten. For hver ingeniør trengs det 10 fagarbeidere og 2-3 lærlinger, så fokus på utdanning av relevant fagutdanning på forsterkes.

Hele Leverandørseminaret ble oppsummert med: Finnsnes Industripark - Godt utgangspunkt for større satsing!

Allskog og SalMar Nord nye leietakere i industriparken

Finnsnes Industripark får stadig flere leietakere.  Allskog og SalMar Nord AS har høsten 2014 inngått langsiktig leieavtale med Lenvik Havn. Og TP Maskin AS har lokaler til leie i havneområdet.